همه چی دان و مخلوط

همه چی دان و مخلوط

همه چی دان و مخلوط

همه چی دان و مخلوط

همه چی دان و مخلوط

۵ مطلب در آذر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بازاریابی محتوایی به نوع خود نیاز به تلاش و زمان زیادتری نسبت به سایر روش های تبلیغی مانند کلیکی و تبلیغات گوگل و.. دارد اما در نتیجه اگر شما اصول تولید محتوا را رعایت کنید و قدرت محتوایی وب سایت را افزایش دهید نتیجه ای بسیار بالاتر و بادوام تر خواهید بدست آورد. اما تولید محتوا بدون مخاطب کاری بیهوده است محتوای شما نیاز به مخاطبانی دارد که شما را همیشه دنبال کنند و در نهایت با معرفی برند شما با توجه به تجربه ای که از قبل با فعالیت تخصصی شما بدست آورده اند شود ، لذا اگر نگاهی به تولید کنندگان قدیمی ایرانی کنیم هنوز برندها طرفدار دارد و با تایید کیفیت آنها شما را رایگان تبلیغ میکنند. ما در این مقاله کوتاه در مورد تولید محتوا در تلگرام و اینستاگرام میپردازیم و به این نکته میپردازیم که تولید محتوا و خدمات دیجیتال مارکتینگ در تلگرام یا اینستاگرام موجب افزایش سئو SEO سایت شما خواهد شد یا نه ؟؟

 

در یک دسته بندی کلی می توان شبکه های اجتماعی را از نظر ساختاری در 2 دسته پیام رسان messenger و میکرو بلاگ microblog تقسیم بندی کرد که تلگرام جز پیام رسان ها و اینستاگرام جز میکروبلاگ ها می باشد.

از 10 سال گذشته تا امروز شبکه های اجتماعی متفاوتی را تجربه کردیم و امروز با همه گیر شدن موبایل و تبلت های متصل به اینترنت پر سرعت ، شبکه های اجتماعی از فضای وب سایت ها خارج شدند و به اپلیکیشن های موبایل مهاجرت کرده اند .
اینستاگرام یکی از شبکه های اجتماعی بسیار پرطرفدار جهان میباشد که حاصل هوش و نبوغ ایده پردازان اولیه آن بوده است و در حال حاضر مالک اصلی ان فیسبوک می باشد همچنین تلگرام بعد از شبکه های اجتماعی مختلفی مانند وایبر و واتس آپ توانست در ایران بدون فیلتر فعالیت کند. در حال حاضر هزاران کانال و صفحه رسمی و غیررسمی در این شبکه ها در حال فعالیت هسنند و یکی از روش هایی که میتوانید مخاطبان خود را خیلی سریع به وب سایت خود منتقل کنید انتشار لینک ها یا خلاصه ای از مطالب در فضای شبکه های اجتماعی موبایلی است اما تفاوت اصلی تلگرام و اینستاگرام در سئو این است که اینستاگرام Instagram در صفحات وب نیز قابل دسترس است و پیج ها در سایت رسمی www.instagram.com قابل بررسی و حتی لایک گذاری و کامنت گذاری است اما تلگرام در قالب صفحات وب نیست(یعنی تابع اصول لینک و دسترس از طریق مرورگر نیست) پس اگر میخواهید در تلگرام فعالیت کنید شما فقط برای اعضای کانال خود میتوانید مقالات را منتشر کنید و بعد با Forward شدن و انتشار در سایر صفحات تعداد اعضای کانال شما افزایش پیدا میکند اما در اینستاگرام توسط خزنده های گوگل نیز قابل ردیابی نیز میباشد .

اما در مقابل تلگرام جز اپلیکیشن های است که در کشور ایران جایگاه خوبی بدست آورده که بیشتر این موضوع به دلیل مسائل امنیتی کشور می باشد و اینستاگرام نیز تقریبا به اندازه تلگرام در ایران مورد استقبال قرار گرفته است.

تفاوت تلگرام و اینستاگرام :

تلگرام و اینستاگرام هر دو به عنوان سوشال نتورک معرفی می گردند ولی از نظر نوع شبکه با یکدیگر تفاوت های داشته اند. امروزه شبکه های اجتماعی انواع متعددی دارند که فقط از میان آنها تعدادی در ایران وجود داشته است و به جز یکی دو مورد از این شبکه ها ، بقیه در ایران کاربرانی را نداشته اند.

یکی از اصلی ترین تفاوت های که بین دو اپلیکیشن تلگرام و اینستاگرام وجود دارد که است : تلگرام به عنوان یکی از شبکه های پیام رسان است ولی اینستاگرام یک شبکه اجتماعی است که برای اشتراک گذاری تصاویر و کلیپ ها به کار گرفته می شود. به دلیل تبلیغات در اینستا بسیار کاراتر از تلگرام است.

نرات خوودتون رو با من در میون بذارید. شما بگید محتوای بدی رو تو چی موضوعی کار کنم.

  • kimecdmail1 kimec
  • ۰
  • ۰

دیجیتال مارکتینگ Digital Marketing یا بازاریابی دیجیتال یا بازاریابی الکترونیک به نوعی از بازاریابی گفته می‌شود که با استفاده از ابزارهای الکترونیکی همانند رایانه شخصی، تلفن هوشمند، کنسول بازی و … منتشر شده و از طریق آن به جذب مخاطب پرداخته می‌شود.

خدمات دیجیتال مارکتینگ
خدمات دیجیتال مارکتینگ

 

تا چند سال پیش خدمات دیجیتال مارکتینگ در ایران فقط محدود به طراحی سایت می‌شد، اما با توسعه روزافزون اینترنت پرسرعت، موبایل‌های هوشمند و اینترنت همراه حوزه‌‌های متنوع‌تری در دیجیتال مارکتینگ مورد توجه واقع شدند و آژانس‌های بازاریابی نیز خدمات متنوع‌تری را به خدمات دیجیتال خود افزودند. در ادامه این مطلب به خدمات رایج دیجیتال مارکتینگ در ایران که طی یکی دو تا سه سال اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، اشاره خواهیم کرد.

در یک کمپین دیجیتال مارکتینگ علاوه بر امکان استفاده از تمامی ابزارهای تبلیغات آفلاین می‌توان به شکل دقیقی به میزان موفقیت کمپین دیجیتال در فروش یا تعامل با مخاطبین دست یافت. خلاقیت در ایده‌پردازی، نحوه اجرا و مدیریت رسانه‌های متنوع از مهمترین عوامل موفقیت یک کمپین دیجیتال است.

یک آژانس دیجیتال مارکتینگ با شناسایی نیاز برند/شرکت تلاش می‌کند تا یک کمپین بازاریابی دیجیتال کارآمد را به اهداف از پیش مشخص شده تدوین و اجرا کند. طراحی و ایده‌پردازی کمپین دیجیتال و استفاده از خدمات دیحیتال مارکتینگ با استناد به شاخص کلیدی عملکرد KPI و با استفاده از ابزار تبلیغات دیجیتال و تبلیغات آفلاین از اصلی‌ترین خدمات دیجیتال مارکتینگ یک آژانس تبلیغاتی است.

بازاریابی و تبلیغات دیجیتال

تبلیغات دیجیتال از جمله خدمات دیجیتال مارکتینگ است که علاوه بر دانش نیازمند تجربه عملی است. یک تیم مارکتینگ متشکل از افرادی است که هر یک در زمینه تخصصی خود کاملا به روز بوده و با استراتژی‌های مشخص، به پیشبرد فعالیت‌های شما کمک می‌کنند.

چه شما فضای دیجیتال را برای تبلیغات برند خود انتخاب کرده باشید و چه مایل به تبلیغات ATL و BTL باشید، یک شرکت مارکتینگ با استفاده از دانش روز، آنالیز اطلاعات، جمع آوری داده‌های بازار و به کارگیری ترندهای روز دنیا همراه و پشتیبان شماست.
فراموش نکنید، آژانس دیجیتال مارکتینگ قرار است به شما در موفقیت کمپین تبلیغات دیجیتال کمک کند.

طراحی سایت Web Design

سایت یک شرکت اصلی‌ترین عنصر هویتی آن شرکت در فضای دیجیتال است و از این رو می‌توان گفت طراحی سایت ابتدایی‌ترین خدمتی است که آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ آن را ارائه می‌دهند.

تبلیغات بنری Display Advertising

تا چند سال پیش اولین گزینه تمام شرکت برای تبلیغات در فضای آنلاین تبلیغات، استفاده از تبلیغات بنری بود و البته الان هم این تبلیغات طرفداران بسیاری دارد. تبلیغات بنری یا به صورت پرداخت اجاره ثابت برای یک مدت مشخص انجام می‌شد و یا به صورت CPC اما در حال حاضر تبلیغات بنری در نرم‌افزارهای موبایل نیز انجام می‌شود و به علت گرایش زیاد مردم به استفاده از موبایل مورد استقبال شرکت‌ها واقع شده است.

تبلیغات همسان Native Ads

تبلیغات همسان به تبلیغاتی اشاره دارد که با محتوای اصلی سایت نمایش‌دهنده آگهی تفاوت ندارد و نوعی پیوستگی موضوعی نیز با محتوای اصلی دارد، از این رو مخاطبین این نوع تبلیغات را آزاردهنده تلقی نمی‌کنند. تقریباً دو سال است که تبلیغات همسان به خدمات دیجیتال مارکتینگ در ایران افزوده شده است.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی Social Media Marketing

با فراگیر شدن استفاده از شبکه‌های اجتماعی، شرکت‌های ایرانی نیز به فعالیت در این شبکه‌ها روی آوردند. با توجه به محدودیت‌هایی که برای شبکه‌های اجتماعی مختلف وجود دارد، شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۲۵ میلیون کاربر ایرانی پرطرفدارترین شبکه اجتماعی برای فعالیت‌های بازاریابی است. تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی یکی از رایج‌ترین خدمات دیجیتال مارکتینگ در ایران است. شرکت‌ها معمولاً تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی خود را برون‌سپاری و از خدمات آژانس‌های بازاریابی استفاده می‌کنند. شبکه اجتماعی لینکدین نیز در میان بعضی کسب‌وکارها خصوصاً کسب‌وکارهای B2B طرفدارانی دارد.

تبلیغات در برنامه‌های موبایل Mobile Ads

با توجه به اینکه اکثریت نسل جوان از تلفن‌های هوشمند استفاده می‌کنند، بازار تبلیغات در برنامه‌های موبایل بسیار پررونق است. تبلیغات موبایل شامل تبلیغات بنری و ویدئویی و همچنین پیام‌هایی به صورت پوش نوتیفیکیشن می‌شوند.

بهینه سازی موتور جستجو SEO

با فعالیت حضور شرکت‌های بیشتر در فضای مجازی و افزایش تعداد سایت‌ها، رقابت میان آن‌ها برای نمایش در صفحه نتایج جستجو نیز بالا گرفته است. خدمات سئو یا بهینه سازی موتور جستجو از خدمات بسیار داغ حوزه دیجیتال مارکتینگ در ایران هستند. شرکت‌ها به کمک این خدمات محتوا و طراحی سایت خود را برای نمایش در نتایج موتور جستجو بهینه‌سازی می‌کنند تا در جایگاه بالاتری نمایش داده شوند و در نتیجه ترافیک بیشتری جذب کنند.

تبلیغات در گوگل Google Ads

تا سه سال پیش تمام لینک‌های تبلیغاتی گوگل در ایران به دلیل محدودیتی که از سوی گوگل ایجاد شده بود در ایران غیرقابل‌دسترسی بودند. اما با فراهم شدن امکان تبلیغات در گوگل، استفاده از آن رشد بسیاری داشت. این نوع از تبلیغات که باعث نمایش لینک سایت شرکت در جایگاه‌های بالای گوگل می‌شود از نظر زمانی نسبت به سئو بسیار مناسب است، اما هزینه‌های آن باعث شده تا خیلی از شرکت‌ها تمایلی به استفاده از آن نداشته باشند. در این نوع تبلیغات، تبلیغات شرکت با جستجوی کلمات کلیدی که توسط خود شرکت مشخص شده در موتور جستجو نمایش داده می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با نحوه کار سرویس تبلیغاتی گوگل مقاله “سیستم مزایده گوگل ادوردز چگونه کار می‌کند؟” را مطالعه کنید.

تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی Social Media Advertising

شرکت‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی حضور فعال دارند برای بهتر دیده شدن محتوای خود از تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. با توجه به عدم امکان استفاده از هدفگذاری جغرافیایی تبلیغات اینستاگرام در ایران، تبلیغات در اینستاگرام به این صورت انجام می‌شود که صفحات پرطرفدار در پست یا استوری خود پیج شرکت را تبلیغ می‌کنند. بخش دیگر تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی مربوط به تبلیغات در تلگرام می‌شود. تبلیغات در تلگرام نیز توسط کانال‌های پرطرفدار انجام می‌شود.

اینفلوئنسر مارکتینگ Influencer Marketing

به علت اینکه تأثیرگذاری افراد در شبکه‌های اجتماعی بیشتر از خود برندها است، خیلی از شرکت‌ها برای رساندن پیام بازاریابی خود به گوش مخاطبین از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده می‌کنند. تنها شبکه اجتماعی به معنای واقعی که دسترسی به آن در ایران محدود نیست، اینستاگرام و از این رو شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات دیجیتال مارکتینگ در ایران بیشتر تمرکز خود را روی اینفلوئنسرها در اینستاگرام گذاشته‌اند. البته کمپین‌های اینفلوئنسر در تعداد کمتر در توئیتر نیز اجرا می‌شوند.

بازاریابی محتوا Content Marketing

این دسته از خدمات دیجیتال مارکتینگ در ایران شامل تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی (شامل عکس، ویدئو و متن) و همچنین تولید محتوای بلاگ و یا انواع کتاب‌های الکترونیکی و مواردی از این دست برای شرکت‌ها می‌شود. امروزه شرکت‌ها به علت حضور در شبکه‌های اجتماعی و برای گسترش ارتباطات خود با کاربران بیش از پیش به تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی و بلاگ اهمیت می‌دهند.

ویدئو مارکتینگ Video Marketing

ویدئو مارکتینگ به بخشی از اقدامات بازاریابی دیجیتال گفته می‌شود که با تولید و نشر محتوای ویدئویی پیام بازاریابی را به مخاطبین منتقل می‌کند. امروزه با گسترش شبکه‌های اجتماعی ویدئو محور اهمیت این بخش نسبت به گذشته دوچندان شده است.

رپورتاژ آگهی Reportage

یکی راه‌های ارتقاء سئوی سایت استفاده از بک‌لینک‌هاست. بک‌لینک، لینکی است که از یک سایت دیگر به سایت شما متصل می‌شود. یکی از راه‌های ایجاد بک‌لینک استفاده از رپورتاژ آگهی است. رپورتاژ آگهی معمولاً در سایت های خبری معتبر و درباره خدمات، محصولات و یا رویدادها منتشر می‌شود. این روش از مؤثرترین خدمات دیجیتال مارکتینگ در ایران برای ایجاد بک‌لینک است.

ایمیل مارکتینگ Email Marketing

ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ برای حفظ ارتباط با مشتریان و اطلاع‌رسانی رویدادهای مختلف به آن‌هاست. استفاده از ایمیل مارکتینگ در کسب‌وکارهای B2B و همچنین فروشگاه‌های اینترنتی برای اطلاع‌رسانی جشنواره‌های فروش بسیار رواج دارد.

  • kimecdmail1 kimec
  • ۰
  • ۰

اینستاگرام، روزانه میزبان بیش از 300 میلیون کاربر فعال است؛ و پتانسیل قابل ملاحظه ای برای بازاریاب ها دارد. اما پتانسیل اینستاگرام، بیش از آنکه به این ارقام و اعداد وابسته باشد، به رفتار کاربران بستگی دارد. تبلیغات در اینستا

 

  • کاربران اینستاگرام، مایل به برقراری ارتباط و همکاری با برندها هستند.

نتایج حاصل از تحقیقات اخیر نشان میدهند که شبکه های اجتماعی، امتیازها و منافع ویژه ای برای برندها به همراه دارند:

1) در اینستاگرام، برندها با 4 درصد از فالوئرها یا دنبال کننده های خود در ارتباط هستند. در شبکه های اجتماعی دیگر مثل فیسبوک و توییتر، نرخ ارتباط میان کاربر و فالوئرها کمتر از 0.1 درصد است (منبع: Forrester).

2) هفتاد درصد از کاربران اینستاگرام اعلام کرده اند که در این پلتفرم ، یک برند خاص را جستجو کرده اند (منبع: Iconosquare).

3) شصت و دو درصد از کاربران اینستاگرام، یک برند را در آن شبکه دنبال میکنند (منبع: Iconosquare).

4) تنها سی و شش درصد از بازاریاب ها از اینستاگرام استفاده میکنند؛ حدود 93 درصد از آنها در فیسبوک هستند (منبع: Selfstartr).

شواهد حاکی از آنند که شبکه های اجتماعی، بر تصمیم گیری افراد درباره ی خرید اثر میگذارند. و اگر شما بتوانید محتواها و مطالب مناسب و مؤثری در آن رسانه ها به اشتراک بگذارید، مشتریان شما قطعاً به شما و برندتان جذب خواهند شد و بدون آنکه شما زحمت چندانی برای بازاریابی یا سخنرانی تبلیغاتی بکشید، از شما خرید خواهند کرد. و این، آرزوی تمام بازاریاب هاست!

 

چرا اینستاگرام مارکتینگ؟

اینستاگرام یکی از پرطرفدارترین شبکه‌های اجتماعی به خصوص در ایران است که ماهانه ۸۰۰میلیون کاربر فعال دارد. من به آمار جهانی خیلی اشاره نمی‌کنم اما در ایران به راحتی جای فیسبوک را گرفته است و تا حدی تب فیسبوک خوابیده است و جای خود را به اینستاگرام داده است.

از وقتی هم که امکان قرار دادن ویدیوهای یک دقیقه‌ای فراهم شده است، شاهد محتواهای آموزشی یا سرگرم کننده بسیاری در اینستاگرام هستیم به طوری که خیلی از افراد به صورت جدی اقدام به برنامه‌سازی در اینستاگرام می‌کنند.

از دیگر مزیت‌های اینستاگرام این است که شما می‌توانید مشتریان احتمالی شهر یا محله خود را نیز هدف بگیرید، که این برای کسب‌وکارهای محلی یک مزیت و دلیل بازاریابی در اینستاگرام است.

 

دیجیتال مارکترها درباره ی اینستاگرام چه میگویند؟

آمار و ارقامی که در بالا ذکر کردیم، بسیار جالب توجه و تکان دهنده هستند؛ اما نظر بازاریاب های دیجیتال یا دیجیتال مارکترها درباره ی اینستاگرام چیست؟ منظور از بازاریاب اینستاگرام، فردی است که از اینستاگرام در جهت دستیابی به مقاصد کسب و کارانه استفاده میکند.

در ادامه نظر بازاریاب های برندهایی مثل Birchbox و Ben & Jerry را درباره ی اینستاگرام میخوانید:

  • Mike Hayes، مدیر بازاریابی دیجیتال در شرکت بن اند جری: از زمانی که اینستاگرام شروع به کار کرد، به عنوان یک پلتفرم عالی و فوق العاده برای برقراری ارتباط میان برند و طرفداران و همچنین اشتراک داستان ها (استوری ها)ی تصویری با مخاطبان مورد استفاده بوده است.

  • Jessica Lauria، مدیر ارتباطات برند چوبانی[5]: اینستاگرام یک پلتفرم عالی و کارآمد برای برند چوبانی بوده است. این پلتفرم به ما امکان داد تا به مخاطبانمان نشان دهیم که مشتری ها چطور از محصولات این برند استفاده میکنند؛ بعلاوه، اینستاگرام یک راه تازه برای معرفی مزه ها به ما نشان داد.

  • Rachel Jo Silver، مدیر- استراتژی محتوا و بازاریابی اجتماعی در برند برچ باکس: اینستاگرام، یک پلتفرم عالی و کارآمد برای افزایش ارتباط و مشارکت مشتریان کنونی با برند ما بوده است.

 

فرمول کسب موفقیت در اینستاگرام

موفقیت بنگاه های کسب و کار در اینستاگرام، صرفاً به انتشار چند تصویر زیبا و خوش آب و رنگ وابسته نیست. شما باید به چند ابزار دیگر نیز دسترسی داشته باشید:

  • استراتژی و چشم انداز مشخص

  • نظم و ثبات برای انتشار مطالب

  • آشنایی با مخاطب

  • طراحی ثابت و یک دست

اگر تمام این مؤلفه ها را در کنار هم به کار ببرید، اینستاگرام میتواند نتایج و بازده های فوق العاده ای برای برندتان همراه داشته باشد.

Madewell، یک نمونه و مثال عالی از بازاریابی خلاقانه در اینستاگرام است. این برند مُد تعداد زیادی مخاطب فعال در اینستاگرام دارد (بیش از 700.000 فالوئر و 7000 الی 10.000 لایک برای هر پست). پلتفرم اینستاگرام، یک کانال بازاریابی کلیدی و کارآمد برای این برند بوده است و آن را روزانه با هزاران مخاطب و مشتری احتمالی در ارتباط قرار میدهد.

تبلیغات در اینستا

اما میدول و دیگر برندهای مشابه، چطور در اینستاگرام به این درجه رسیده و از دیگران متمایز شده اند؟ در این مطلب، ما به شما یاد میدهیم که استراتژی بازاریابی منحصر به خود را در اینستاگرام پیاده سازی کنید. این استراتژی باید برمبنای رویکردها و بازده های موردنظر شما طراحی شده باشد.

 

چگونه یک استراتژی بازاریابی در اینستاگرام تدوین کنیم؟

 

علت حضور شما در اینستاگرام چیست؟ یک یا دو هدف اصلی برای خود انتخاب کنید.

تفاوتی نمیکند که به تازگی وارد اینستاگرام شده اید و در حال کسب آمادگی برای به اشتراک گذاری اولین پست هستید؛ یا اینکه پیشتر در آن پلتفرم، یک حساب کاربری ساخته اید و حال به دنبال توسعه ی برند و کسب و کارتان در آن محیط میباشید. در هر صورت، شما باید اهداف و مقاصدتان را همیشه در ذهن و یاد داشته باشید.

تعریف و تنظیم اهداف، شما را در تعریف و تدوین استراتژی بازاریابی در اینستاگرام کمک میکند؛ و شما میتوانید مطالب و محتواهایی بسازید که شما را در دستیابی به هدف هایتان پشتیبانی نمایند.

برخی از اهداف برندها، تیم ها و افراد از حضور در اینستاگرام به شرح زیر است:

  1. به نمایش گذاشتن خدمات و محصولات

  2. ایجاد یک اجتماع یا Community

  3. افزایش آگاهی از برند

  4. معرفی فرهنگ و ارزش های شرکت

  5. نمایش تبلیغات به مشتریان بالقوه

  6. افزایش وفاداری مشتریان

  7. به اشتراک گذاری اخبار و بروزرسانی های شرکت

شما نیز باید از میان فهرست بالا یا از میان اهداف شخصی‌تان، یک یا دو مورد را به عنوان هدف اصلی یا غایی انتخاب کنید. برای انتخاب مناسب ترین هدف برای خود، باید به پرسش های زیر پاسخ دهید:

  1. چرا از اینستاگرام استفاده میکنید؟

  2. اینستاگرام چطور میتواند شما را در دستیابی به اهداف بازاریابی‌تان کمک کند؟

  3. چه میزان زمان یا بودجه به اینستاگرام اختصاص میدهید؟

  4. به نظر شما، تفاوت اینستاگرام با سایر پلتفرم ها چیست و چه امتیازهای ویژه ای در اختیار شما قرار میدهد؟

به عنوان مثال شرکت Buffer، دو هدف اصلی را در استراتژی بازاریابی در اینستاگرام تعریف کرده است.

هدف نخست، تأسیس و پرورش یک گروه یا انجمن (community) از کاربران و حامیان شرکت بافر است. این شرکت برای حصول اطمینان از کسب آن هدف، یک گروه از مخاطبان هدف برای خود تعریف کرده است و درصدد است که بطور هفتگی، چهار الی شش عضو را به این گروه بیافزاید. اگر این شرکت، در هر سال 52 هفته را وقف این کار کند، بین 208 تا 312 نفر در سال جذب خواهند شد.

هدف دوم در استراتژی بازاریابی اینستاگرام این شرکت، افزایش مشارکت مخاطب در هر کدام از پست های صفحه ی اینستاگرام است.

در حال حاضر، نرخ مشارکت مخاطب (مشارکت مخاطب در هر پست تقسیم بر تعداد فالوئرها) در پست های این شرکت در اینستاگرام برابر 1.75 درصد است؛ که نسبت به استاندارد صنعت، اندکی بالاتر میباشد. این شرکت، تمرکز خود را بر انتشار باکیفیت ترین مطالب و پست ها در اینستاگرام معطوف کرده است تا بتواند نرخ مشارکت را بیش از این افزایش دهد.

 

کدام یک از اعضای گروه مخاطبان شما در اینستاگرام حضور دارند؟ مشخصات جمعیت شناختی ایشان را جستجو کنید.

بازاریابی، بر اصل انتقال پیام مناسب به مخاطب مناسب در زمان مناسب استوار است.

و کسب شناخت درباره ی ویژگی های دموگرافیک یا جمعیت شناختی یک پلتفرم ، یک اصل ضروری و بسیار مهم در روال دستیابی به مخاطب هدف به شمار می آید.

Pew Research، اخیراً جزئیاتی از مشخصات دموگرافیک اینستاگرام منتشر کرده است و من مایلم که برخی از کلیدی ترین یافته های این مؤسسه را اینجا با شما به اشتراک بگذارم.

تبلیغات در ایسنتاگرام

 

سن و جنسیت کاربران اینترنتی در اینستاگرام

تقریباً نصف کاربران بزرگسال در اینترنت، که بین 18 الی 29 سال سن دارند (53 درصد)، از اینستاگرام استفاده میکنند. در ادامه، جزئیات کامل گروه های سنی در اینستاگرام معرفی شده است:

  • 53 درصد از افراد 18 الی 29 ساله از اینستاگرام استفاده میکنند.

  • 25 درصد از افراد 30 الی 49 ساله از اینستاگرام استفاده میکنند.

  • 11 درصد از افراد 50 الی 64 ساله از اینستاگرام استفاده میکنند.

  • 6 درصد از افراد بیش از 65 سال از اینستاگرام استفاده میکنند.

علاوه بر این، بیشتر کاربران اینستاگرام را خانم ها تشکیل داده اند.

  • 29 درصد از خانم های فعال در فضای آنلاین، از اینستاگرام استفاده میکنند.

  • 22 درصد از آقایان فعال در فضای آنلاین از اینستاگرام استفاده میکنند.

 

موقعیت مکانی کاربران اینستاگرام

  • 28 درصد از کاربران اینستاگرام در نواحی شهری زندگی میکنند.

  • 26 درصد از کاربران اینستاگرام در حومه ی شهر زندگی میکنند.

  • 19 درصد از کاربران اینستاگرام در روستاها زندگی میکنند.

 

ویژگی های تحصیلاتی کاربران اینستاگرام

  • 31 درصد از کاربران اینستاگرام، تجربه ی تحصیلات دانشگاهی را دارند.

  • 24 درصد از کاربران اینستاگرام، فارغ التحصیل دانشگاه هستند.

  • 23 درصد از کاربران اینستاگرام، فارغ التحصیل دبیرستان یا کمتر هستند.

 

ویژگی های درآمدی کاربران اینستاگرام

  • 28 درصد از بزرگسالان در اینستاگرام کمتر از 30.000 دلار درآمد دارند.

  • 26 درصد از بزرگسالان در اینستاگرام بیش از 75.000 دلار درآمد دارند.

  • 26 درصد از بزرگسالان در اینستاگرام بین 50.000 تا 74.999 دلار درآمد دارند.

  • 23 درصد از بزرگسالان در اینستاگرام بین 30.000 تا 49.999 دلار درآمد دارند.

حال که برای خود هدف تعیین کرده اید و مخاطبان هدف خود را در اینستاگرام شناسایی نموده اید، باید در فضای اینستاگرام حضور یابید و وجهه ی برندتان را در آن محیط ارتقا دهید.

 

چطور صفحه پروفایل را بهینه سازی کنیم؟

چند نکته ی کلیدی برای دریافت بالاترین بازده از تصویر پروفایل، بیوگرافی و لینک ها

در این بخش، توضیحاتی درباره ی چگونگی استفاده از اینستاگرام و طراحی پروفایل ارائه میکنیم.

پروفایل اینستاگرام شما، همان صفحه ی اصلی شما در پلتفرم اینستاگرام است. در این صفحه، شما فضایی برای به اشتراک گذاری اندکی اطلاعات درباره ی کسب و کارتان در اختیار دارید و با استفاده از آن میتوانید ترافیک را به وبسایت خود هدایت کنید. در این بخش، طریق بیشینه سازی بازده پروفایل اینستاگرام و کسب بیشترین بازده از آن را به شما یاد میدهیم.

 

بیوگرافی یا توصیف خودتان

توصیف ویژگی ها و رزومه ی صاحب برند، امری کاملاً شخصی است؛ آنچه در این قسمت به اشتراک میگذارید، باید نماینده ی کسب و کارتان باشد و به فالوئرها یا دنبال کننده ها نشان دهد که شما در نقش یک شرکت یا برند، چه فعالیت هایی انجام میدهید. اکثر بنگاه های کسب و کار، اطلاعات زیر را در بیوگرافی درج میکنند:

  • شعار یا تگ لاین برند (مثل برند نایک: “فقط انجامش بده!” یا “Just Do It”).

  • یک طرح کلی از مشخصات فردی و فعالیت های برند

  • برخی از برندهای بزرگ نیز هشتگ برند را در بیوگرافی خود درج میکنند (مثل نایک بسکتبال).

در ادامه چند مثال این چنین را مشاهده میکنید:

 

 

تصویر پروفایل

تصویر پروفایل، یکی از مهم ترین اجزای پروفایل اینستاگرام است و بهترین راه برای نمایش و معرفی برندینگ در آن پلتفرم به شمار می آید. گاهی از اوقات، مخاطب یکی از پست های شما را مشاهده و روی پروفایل‌تان کلیک میکند؛ در این شرایط، اگر برند شما برای مخاطب قابل تشخیص باشد، امتیازهای قابل ملاحظه ای در انتظارتان خواهد بود. برندها از یکی از سه گزینه ی زیر میتوانند برای عکس پروفایل استفاده کنند:

  • لوگو

  • لوگومارک (لوگو منها یا بعلاوه ی کلمات دیگر)

  • نماد

شرکت بافر، از یک لوگومارک ساده برروی یک پس زمینه ی سفید در اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی استفاده کرده است.

 

 

لینک

برخلاف بسیاری از شبکه های اجتماعی دیگر، اینستاگرام به شما امکان نمیدهد که برای تمام پست های خود لینک اضافه کنید. در عوض، شما تنها یک لینک دریافت میکنید و آن، لینک پروفایل شماست.

اکثر برندهای کسب و کار، از این لینک برای افزایش ترافیک در صفحه ی اصلی خود استفاده میکنند و این لینک میتواند یک راهکار و ابزار مهم برای انتقال ترافیک از اینستاگرام به صفحات اصلی یا قطعات محتوایی خاص باشد.

Gary Vaynerchuk، از این راهکار برای ارتقای کیفیت صفحه‌ی اصلی خود در اینستاگرام استفاده میکند. هرزمان که او یک مطلب جدید در فضای آنلاین منتشر میکند، یک تصویر یا ویدئو از آن را در اینستاگرام به اشتراک میگذارد و لینک مندرج در بیوگرافی را بروز رسانی میکند؛ یعنی لینک آن مطلب جدید را درج میکند.

 

تدوین استراتژی محتوا برای اینستاگرام

 

روش ساخت ستون محتوایی برای انواع محتواهای به اشتراک گذاری شده در اینستاگرام

محتوا، قلب اینستاگرام است. نود و پنج میلیون عکس و ویدئویی که هرروز در اینستاگرام به اشتراک گذاشته میشوند، دلیل آنند که بیش از 300 میلیون نفر در هر روز اپلیکیشن اینستاگرام را باز کنند و به آن سر بزنند. و محتوا نیز باید در بطن و هسته ی هر استراتژی بازاریابی در اینستاگرام قرار گیرد.

شما در چه موردی باید پست بگذارید؟

پیش از آنکه به فکر تعریف سبک تصویری صفحه‌ی خود در اینستاگرام باشید، باید یک دیدگاه صریح و مبرهن درباره ی نوع محتوای خود برای پست ها به دست آورید.

برخی از برندها بر محصولات خود متمرکز هستند. به عنوان مثال، نایک رانینگ در غالب اوقات، لوازم ورزشی و رانینگ خود را سوژه ی مطالب و محتواها قرار میدهد.

 

شرکت بافر، استراتژی خود برای به اشتراک گذاری پست در اینستاگرام را برمبنای انتشار محتواهای باکیفیت با هدف ارتقای وجهه ی برند تنظیم کرده است؛ و با اعضای انجمن یا گروه مخاطبان خود نیز ارتباط برقرار میکند. این شرکت، عمیقاً به قدرت تعاملات و ارتباطات فردی معتقد است.

در همین راستا، شرکت مذبور اقدام به ساخت و انتشار هشتگ #BufferStories کرده است که به اعضای گروه مخاطبان امکان میدهد، درباره ی علاقمندی های فردی و حرفه ای خود تبادل نظر کنند و استوری ها یا داستان های مختلف در این باره انتشار دهند؛ بافر نیز محتواهای تولیدی آن اعضا را (با اخذ اجازه از ایشان) در صفحه ی اینستاگرام آن برند منتشر میکند. اینستاگرام، یک رسانه ی عالی و کارآمد برای محتواهای کوتاه است؛ اما امکان انتشار محتواهای طولانی و پر از نکته نیز در آن وجود دارد. مخاطبان شرکت بافر، واکنش خوبی نسبت به استوری های دیگران نشان داده اند.

برای تنظیم استراتژی، هیچ قانون ثابت و مشخصی وجود ندارد و هر برند میتواند استراتژی منحصر به خود را داشته باشد. مهم ترین اصل آن است که تمرکزتان را بر ساخت محتواهای مناسب برای مخاطب و هم راستا با اهدافتان معطوف کنید. این فرآیند، با تعریف ستون های محتوایی آغاز میگردد.

 

ساخت ستون های محتوا

بنیان و اساس هر استراتژی، برمبنای ستون­های محتوا یا موضوعات ساخته میشود. هر کسب و کار، صرف نظر از اندازه، نوع صنعت تخصصی یا موقعیت مکانی اش، مجموعه ای از محتواهای خوش ساخت و ارزشمند در اختیار دارد که میتواند آنها را در اینستاگرام به اشتراک بگذارد. این محتواها میتوانند شامل استوری هایی از کارمندان، محتواهای فرهنگ محور یا دموهایی از محصولات باشند؛ شما به انواع فرصت ها و سوژه ها برای ساخت ویدئو و تصاویر مختلف دسترسی خواهید داشت.

شماری از نمونه های ستون های محتوا عبارتند از:

  • محتواهای پشت صحنه ای

  • محتواهای تولیدشده توسط کاربر

  • دموهای/ معرفی محصولات

  • محتواهای آموزشی (مثل: بهترین نکات درباره ی رسانه های اجتماعی)

  • محتواهای فرهنگ ویژه (نمایش نکاتی درباره ی منابع انسانی شرکت)

  • مطالب جالب و سرگرم کننده

  • استوری های مصرف کننده ها

  • معرفی اعضای شرکت

  • نمایش خریدهای مشتریان

زمانی که حرف از تعریف و انتخاب موضوع یا تِم مطالب به میان می آید، من دوست دارم یک نُت پد باز کنم و چند مورد از ایده های ذهنی‌ام را در آن بنویسم. با استفاده از این یادداشت ها میتوانید ایده های بسیار ارزشمندی برای ستون های محتوای خود بسازید.

به عنوان مثال، برخی از تم ها یا موضوعاتی که در شرکت بافر مورد استناد هستند، عبارتند از:

  • محتواهای تولیدی کاربران

  • سبک زندگی خانه به دوش های دیجیتالی

  • خلاقیت و نوآوری

 

<br/> 3 برند موفق در اینستاگرام و ستون های محتوایی آنها

  1. Saturday Night Live<br/>

صفحه ی اصلی برند ستردی نایت لایو، بر دو ستون یا تِم اصلی متمرکز است: معرفی پشت صحنه ی نمایش ها به مخاطب و به اشتراک گذاری کلیپ های مختلف. زمانی که طرفداران این برند صفحه ی اصلی آن را چک میکنند، انتظار دارند با تصاویر و ویدئوهایی سرگرم کننده و جالب از ستاره های مورد علاقه‌شان روبرو شوند یا از اخبار و رویدادهای پشت دوربین های نمایش اطلاع پیدا کنند.

  1. FedEx<br/>

صفحه ی اصلی برند فداکس، پر از تصاویری است که سوژه های آنها، راننده های تحویل بار فد اکس، ون ها و هواپیماها در حالت طبیعی هستند. آنها غالباً عکس هایی را که فالوئرها برایشان میفرستند نیز در صفحه شان به اشتراک میگذارند؛ بدین ترتیب، آنها طرفداران خود را وادار میکنند که همیشه حواسشان به وسایل نقلیه ی فد ایکس باشد و آنها را به عنوان سوژه ی عکاسی، شکار کنند. تعدادی تصویر هنرمندانه و بسیار باکیفیت نیز در صفحه ی این برند به اشتراک گذاشته شده است.

  1. Oreo<br/>

اورئو، محصولاتش را به عنوان بطن و هسته ی محتواهای خود در اینستاگرام انتخاب کرده است و مطالب خود را به گونه ای مدیریت و تنظیم میکند که برای مخاطب، سرگرم کننده و جالب توجه باشند. این برند، غالباً از تصویرهای کپی شده و پس زمینه های تک رنگ و ساده استفاده میکند تا پست هایش در صفحه ی اصلی کاربران، متمایز و مشخص باشد.

 

استوری های اینستاگرام

در آگوست سال 2016، اینستاگرام یک نوع جدید از محتوا منتشر کرد: استوری!

استوری های اینستاگرام، به کاربران امکان میدهند که تصاویر و ویدئوهای مختلف خود را به مدت 24 ساعت به اشتراک بگذارند. یعنی بعد از 24 ساعت، آن تصاویر و ویدئوها حذف میشدند.

برای آنکه یک استوری در اینستاگرام بسازید، باید روی علامت + در قسمت بالا و سمت چپ صفحه ضربه بزنید؛ یا دوربین استوری را به چپ بکشید و بازکنید.پس از آنکه یک استوری پست کردید، تعداد دفعاتی که هر پست در استوری شما دیده شده است و همچنین نام کسانی که استوری شما را دیده اند، به شما نمایش داده میشود. وقتی استوری خودتان را تماشا میکنید، صفحه را به بالا بکشید تا این اطلاعات و داده ها را بخوانید و متوجه شوید که چه کسانی تصویر یا ویدئوی شما را دیده اند.

 

 

برندها چطور از استوری های اینستاگرام استفاده میکنند؟

بیش از 300 میلیون نفر روزانه از استوری اینستاگرام استفاده میکنند و برندها نیز امتیازهای قابل ملاحظه ای از این نوع محتواسازی به دست آورده اند:

  • سی و سه درصد از پربازدیدترین استوری ها متعلق به برندها و کسب و کارها هستند.

  • از هر پنج استوری ارگانیک، یک مورد پیام مستقیم (دایرکت) دریافت میکند.

برندها به طرق مختلفی میتوانند از استوری های اینستاگرام استفاده کنند. در ادامه، چند مورد از این راه ها را به شما معرفی میکنیم.

1. انتشار محتواهای تبلیغاتی

برند Shopify، از استوری های اینستاگرام به عنوان یک راه برای افزایش آگاهی مخاطب درباره ی محتواهای تولیدی خود در پلتفرم های دیگر، مثل بلاگش، استفاده میکند.

2. پشت صحنه

برندهای UFC و Pencils of Promise، هر دو استوری های اینستاگرام را به عنوان ابزاری برای نمایش دنیای پشت صحنه به مخاطبان خود استفاده میکنند.

3. میزبانی از برندهای دیگر

میزبانی در اینستاگرام، فرآیند قرض گرفتن موقت حساب کاربری یک نفر دیگر در اینستاگرام و به اشتراک گذاشتن محتوا برای مخاطبان آن شخص است.

در ادامه، نمونه ای از همکاری میان شرکت بافر و Brian Fanzo را مشاهده میکنید:

 

 

تدوین برنامه محتوا

 

هفت نکته کلیدی برای تولید محتوای منسجم و دستیابی به نتایج و بازده های استثنایی

پس از آنکه موضوع یا تم محتوای خود را انتخاب کردید، باید آن را در قالب یک طرح محتواسازی تنظیم کنید. یک طرح یا برنامه‌ی محتوا باید شما را در امر تعریف سبک و مشخصات زیبایی شناختی پست ها و همچنین برنامه انتشار پست در اینستاگرام کمک کند.

در ادامه، طریق طراحی و ساخت سبک و استایل پست ها در اینستاگرام را به شما آموزش میدهیم.

  1. استایل و سبک

یکی از مهم ترین بخش های هر استراتژی بازاریابی در رسانه های مجازی، استایل است. چرا استایل تا این حد حائز اهمیت است؟ استایل به شما امکان میدهد تا در تمام کانال های بازاریابی، پست های یکدست با سبک و شیوه ی یکسان منتش کنید.

استایل ها حاوی تمام اطلاعات ضروری برای یک قطعه ی محتوایی هستند؛ از طرح و ساختار کلی پست گرفته تا متن و هشتگ های همراه آن. در فضای اینستاگرام، شما باید آیتم های زیر را مد نظر داشته باشید:

  • ترکیب

  • پالت رنگی

  • فونت

  • فیلتر

  • کپشن

  • هشتگ

  1. ترکیب

ترکیب یا کمپوزیسیون به معنای جایگاه یا آرایش قرارگیری عناصر و ترکیبات تصویری در یک اثر هنری میباشد؛ و از موضوع یا سوژه‌ی کار، مجزاست. همه ی بازاریاب ها ضرورتاً عکاس حرفه ای نیستند؛ بنابراین، معرفی چند قانون کوتاه درباره ی کمپوزیسیون خالی از لطف نخواهد بود.

از میان قاعده های انتخاب کمپوزیسیون برای تصاویر اینستاگرام میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • رنگ های ساده و یکدست برای پس زمینه

  • تنظیم فوکوس اصلی تصویر روی قانون سوم

  • فضای اضافه در بالا و پایین برای متن

برندAmy Tangerine، با استفاده از دفترچه های یادداشت و محصولات و خدمات مرتبط با سبک زندگی اقدام به به اشتراک گذاری “یک قطعه زندگی شیرین” با مخاطبان خود میکند. این برند، یک نمونه ی عالی از طراح کمپوزیسیون و سبک تصویری است. پست های این برند، غالباً روی یک پس زمینه با رنگ یا بافت ساده طراحی میشوند و به همین دلیل، نقطه ی مرکزی کمپوزیسیون از باقی بخش ها مجزا و شفاف تر خواهد شد.

  1. پالت رنگی

با انتخاب یک پالت رنگ، صفحه ی اصلی‌تان در اینستاگرام به یک ساختار عالی و فوق العاده میرسد. انتخاب پالت رنگ به این معنا نیست که شما صرفاً باید از همان رنگ ها استفاده کنید؛ بلکه پالت به شما کمک میکند تا پست هایتان را طوری طراحی نمایید که برای مخاطب، آشنا و صمیمی به نظر برسند. پالت رنگ خود را با توجه به دیگر نواحی برند خود انتخاب کنید.

Frooti، بزرگترین برند فروشنده ی نوشیدنی های میوه ای در هند است. این برند، از اینستاگرام برای معرفی هویت و شخصیت برند خود استفاده میکند. یکی از اصول زیبایی شناختی منحصربفرد این برند در اینستاگرام، استفاده از یک پالت با رنگ های شاد و زنده است.

در مقابل، Everlane، از رنگ های روشن تر و ساده تر در اینستاگرام استفاده میکند؛ و رنگ های خاکستری، مشکی و سفید را تبدیل به امضای برند خود کرده است:

  1. فونت

اگر قصد انتشار نقل قول یا طرح های چندلایه ی متنی را در تصاویر اینستاگرام دارید، باید فونت را برمبنای مشخصات برند خود انتخاب کنید. یعنی از همان فونت هایی استفاده کنید که در وبسایت و دیگر متریال های بازاریابی خود استفاده کرده اید.

Headspace، یک مثال عالی از انتخاب فونت های مناسب برای پست ها است. این برند با استفاده از یک نرم افزار هوشمند، پست های متن محور منتشر میکند و از طریق حفظ ساختار و مشخصات فونت با مشخصات باقی بخش های برند، فالوئرها میتوانند محتواهای متعلق به هداسپیس را در صفحه ی اول خود تشخیص دهند.

  1. فیلتر

فیتلرهای اینستاگرام میتوانند تصویرهای آماتور و مبتدی را تبدیل به عکس های حرفه ای کنند. اگر شما به تجهیزات عکس برداری پیشرفته یا نرم افزارهای ویرایش حرفه ای دسترسی ندارید، این فیلترها بهترین ابزار برای ارتقای کیفیت تصاویر شما به حساب می آیند. فیلترها میتوانند ظاهر و حال و هوای عکس یا ویدئو را به میزان قابل ملاحظه ای تغییر دهند؛ بنابراین، تنها باید از تعداد اندکی از فیلترها استفاده کنید تا یک تصویر مناسب در اختیار داشته باشید. برای تمام پست هایتان نیز از همان فیلترها استفاده نمایید. استفاده از فیلترهای متفاوت برای هر پست، باعث میشود که انسجام پست هایتان از بین برود.

  1. کپشن

حداکثر تعداد کاراکترهای مجاز در کپشن اینستاگرام برابر 2200 کاراکتر است و پس از سه خط، متن کوتاه میشود.

کپشن ها، ابزاری برای ارتقای کیفیت محتواها در محیط اینستاگرام هستند و برندها به طرق مختلف از آن استفاده میکنند. برخی، کپشن ها را مکانی برای به اشتراک گذاری استوری ها و میکروبلاگینگ تلقی میکنند، و برخی دیگر، از آن برای درج یک تیتر یا عنوان کوتاه و بامعنا برای یک پست استفاده میکنند. علاوه بر این، برخی از افراد و برندها نیز برای طرح پرسش و دریافت پاسخ از مخاطبان از کپشن استفاده می نمایند. احتمالات و امکانات برای استفاده از کپشن ها بی شمار است.

Mailchimp، به خاطر لحن جالب برند خود معروف شده است؛ و حتی یک سایت جداگانه نیز مختص به شیوه نامه‌ی استفاده از لحن برای برند دارد. لحن سرگرم کننده و صمیمانه ی این برند، در کپشن های اینستاگرام آن به خوبی تظاهر یافته است.

Everlane نیز یک مثال عالی از استفاده ی صحیح و مؤثر از کپشن در اینستاگرام است. این برند، از کپشن ها برای انتقال پیام های سرگرم کننده و صمیمانه استفاده میکند. به عنوان مثال، پست زیر را بخوانید:

  1. هشتگ

هشتگ ها، تبدیل به ابزارهایی رایج و متداول برای طبقه بندی محتواها در انواع پلتفرم های شبکه های اجتماعی شده اند. هشتگ ها به کاربران اینستاگرام امکان میدهند تا محتواهای موردنظرشان را پیدا و صاحبان آنها را دنبال یا فالو کنند. نتایج حاصل از یک تحقیق اخیر نشان میدهند که پست هایی که حدود 7 هشتگ دارند، نرخ مشارکت بالاتری دارند.

یک نکته ی حرفه ای: اگر قصد دارید از درج تعداد زیاد هشتگ در کپشن اجتناب کنید، میتوانید آنها را در کامنت بنویسید.برای انتخاب بهترین هشتگ برای محتواها، از پیش تحقیق و جستجو کنید تا بدانید که مخاطبان و فعالان بازار شما از کدام هشتگ ها بیشتر استفاده میکنند و کدام موارد، فعالتر هستند.

 

بهترین زمان بندی و تعداد انتشار پست در اینستاگرام

 

بهترین نکات و اطلاعات درباره ی بهینه سازی احتمال موفقیت

درباره ی حفظ و ثبات سبک انتشار متن در رسانه های مجازی، صحبت بسیار است. ثبات سبک و تعداد انتشار مطالب در رسانه های اجتماعی به مخاطبان شما امکان میدهد تا بدانند که چه زمان شما مطلب جدیدی منتشر میکنید. اگر یک برنامه ی معین و مدون داشته باشید، بدون هیچگونه دیرکرد یا زودکرد میتوانید مطالب را بروزرسانی کرده و مشارکت مخاطب را جلب کنید.

نتایج حاصل از یک تحقیق توسط Union Metrics نشان میدهند که اکثر برندها، روزانه در اینستاگرام پست میگذارند. در حقیقت، میانگین تعداد انتشار پست در اینستاگرام، 1.5 پست در روز است. بعلاوه، کاشف به عمل آمده است که میان افزایش تعداد پست ها و کاهش مشارکت مخاطب در آنها هیچ ارتباط همبستگی ای وجود ندارد؛ این بدان معناست که برندهایی که بیش از دو بار در روز پست میگذارند، هیچ پیامد منفی ای از آن دریافت نکرده اند. و این نتایج، بسیار شگفت انگیز و جالب هستند.

بهترین توصیه ی ما به شما این است که حداقل یکبار در روز در اینستاگرام پست بگذارید و تعداد بیشتر را نیز گاهاً تجربه کنید تا بدانید کدام گزینه برای شما بهتر است.

<br/> چه زمانی باید در اینستاگرام پست بگذارید؟

با توجه به تغییر تایم لاین الگوریتمی اینستاگرام، زمان بندی تبدیل به یکی از عناصر مهم شده است که توسط الگوریتم اینستاگرام موردتوجه قرار میگیرد و این الگوریتم، برمبنای زمان بندی تصمیم میگیرد که کدام محتواها را به شما نشان دهد. بنابراین، شما باید در ساعات و زمان هایی پست بگذارید که احتمال مشارکت مخاطب در آنها بیشتر است. الگوریتم اینستاگرام تعیین میکند که یک پست باید در نزدیک قسمت بالای صفحه ی اصلی فالوئرها نشان داده شود یا خیر.

مؤسسه ی CoSchedule، شانزده مطالعه بر روی رسانه های اجتماعی انجام داده و به نتایج زیر دست یافته است:

  • پست های دوشنبه ها و سه شنبه ها بیشترین نرخ مشارکت را دارند.

  • پست هایی که بین ساعات 8 الی 9 صبح هر روز درج میشوند، بیشترین نرخ مشارکت را دارند.

 

چطور از صحت سبک و تعداد انتشار پست در اینستاگرام خود اطمینان حاصل کنیم؟

شما باید این یافته ها را به عنوان یک راهنما و دستورالعمل مورداستناد قرار دهید و بهترین ساعات را برای انتشار پست در اینستاگرام امتحان و پیدا کنید؛ زیرا بهترین زمان انتشار پست در اینستاگرام به عامل های مختلفی بستگی دارد و در هر پروفایل با پروفایل دیگر متفاوت است. به عنوان مثال، ما مؤسسه ی بافر نتیجه گرفته است که بهترین ساعت برای انتشار پست در اینستاگرام، ساعت 11 صبح (Pacific) است.

پس از آنکه تم و بسامد انتشار پست در اینستاگرام را انتخاب کردید، یکی از بهترین راه ها برای حصول اطمینان از صحت و درستی استراتژی آن است که یک تقویم محتوا برای خود بسازید که نشان دهد کدام پست ها باید چه زمانی به انتشار برسند.

رابط برنامه نویسی نرم افزار اینستاگرام، هنوز امکان برنامه ریزی کامل را برای کاربر فراهم نکرده است؛ و این بدان معناست که شما نمیتوانید انتشار پست ها را مستقیماً از داخل برنامه زمان بندی کنید.

به این منظور سرویس های مختلفی مانند Buffer، Hootsuite و … وجود دارد که می توانید بخشی از این فرآیند را از طریق آن ها انجام دهید.

 

چهار نکته برای افزایش رشد صفحه و مشارکت مخاطبان در پست ها

نکات زیر را امتحان کنید تا رشد صفحه و افزایش مشارکت مخاطبان را به چشم ببینید.

  1. استقبال از محتواهای تولیدی کاربران

کاربران اینستاگرام، مجموعه ای از محتواهای ارزشمند و کارآمد را برای کسب و کار شما ارائه میکنند. اقتباس محتوا از فالوئرها به شما کمک میکند تا یک گروه صمیمی و فعال بسازید و محتواهای تولیدی ایشان نیز میتواند دیگر مخاطبانتان را ترغیب کند تا روش های خلاقانه ی استفاده از محصولات، خدمات یا شرکت شما را با شما در میان بگذارند.

  1. درج تصویری از صورت افراد در پست ها

نتیجه یک تحقیق از مؤسسه ی Georgia Tech که برروی 1.1 میلیارد تصویر تصادفی در اینستاگرام انجام شده، عبارتند از:

  • تصاویری که از صورت افراد در اینستاگرام منتشر شده اند، 38 درصد لایک بیشتری دریافت کرده اند.

  • تصاویری که از صورت افراد در اینستاگرام منتشر شده اند، 32 درصد کامنت بیشتری دریافت کرده اند.

هاب اسپات، در صفحه ی اصلی خود تصاویری از صورت افراد و عوامل پشت صحنه در شرکت درج میکند.

 

<br/> به اشتراک گذاری پست های اینستاگرام در فیسبوک

مؤسسه ی Buzzsumo، روی یک میلیارد پست فیسبوک در سه میلیون صفحه ی برندهای مختلف تحقیق کرده و بدین نتیجه رسیده است که تصاویری که از طریق اینستاگرام در فیسبوک منتشر شده اند، نرخ مشارکت بالاتری نسبت به باقی تصاویر دارند.

  1. تجربه و امتحان تبلیغات اینستاگرام

هر روزه تعداد بیشتری از برندها به اینستاگرام وارد میشوند؛ رقابت بر سر کیفیت صفحات اصلی افزایش می یابد و اکتساب تمایز و تفاوت دشوارتر میشود. شما میتوانید با استفاده از تبلیغات اینستاگرام، به گروه های خاصی از کاربران آن رسانه ی اجتماعی دسترسی پیدا کنید؛ با آنها تعامل برقرار نمایید؛ و آنها را تبدیل به مشتریان دائمی کنید.

این سرویس در حال حاضر در کشور ایران قابل دسترس نیست

 

سنجش نتایج با استفاده از آنالیتیک (آمار) های اینستاگرام

 

چطور باید متوجه شوید که کدام گزینه ها بهترین کارایی را برای شما دارند؟

آنالتیک های اینستاگرام به شما امکان میدهند تا توجه بیشتر و دقیق تری به رشد مخاطبان خود و همچنین تعداد لایک ها و کامنت های پست هایتان مبذول دارید؛ در نتیجه، سرنخ هایی درباره ی گزینه های کارآمد و همچنین نقاط ضعف و قوت صفحه ی خود پیدا خواهید کرد.

اینستاگرام، بازه‌ی گسترده ای از متریک ها و دیدگاه های مؤثر را برای سنجش عملکرد، شناخت مخاطب و توسعه ی نتایج و بازده های فعالیت در بازاریابی اینستاگرام در اختیار قرار داده است.

به منظور کسب دسترسی به این امکانات، باید اینستاگرام خود را روی گزینه ی “پروفایل کاری” یا Business Profile تنظیم کنید.

پس از آنکه پروفایل خود را به حالت کاری درآوردید، یک آیکون تصویری در قسمت بالا و سمت راست پروفایل خود می بینید. این گزینه، مانند گزینه ی آنالتیک ها در صفحه ی فیسبوک عمل میکند.

نکته: در حال حاضر این امکانات برای نسخه ی تلفن همراه تعبیه شده است.

همانطور که با استراتژی بازاریابی اینستاگرام‌تان پیش می روید ترندها یا محتواهایی که می توانند شما را به اهدافتان برسانند را خواهید شناخت. بدست آوردن کاربرانی که با به شما وفادار باشند و با شما مشارکت دائم داشته باشند در هیچ کانال بازاریابی به هیچ وجه آسان نیست؛ ولی با یک رویکرد و روش صحیح و آزمون و خطای کافی، حتما بهترین روش که برای شما کارساز باشد را خواهید یافت.

 

ترفندهایی که خیلی‌ها نمی‌دانند! ژان بقوسیان

از سال قبل آموزش بازاریابی با اینستاگرام را آغاز کرده‌ام و چندین کارگاه تخصصی در این زمینه برگزار کرده‌ایم. در این شماره می‌خواهم چند ترفند ارزشمند را با شما دوستان همیشگی موفقیت در میان بگذارم.

 

روند انفجاری اینستاگرام

اگر اکانت اینستاگرام دارید، آیا اینستاگرام را بیشتر چک می‌کنید یا ایمیلتان را؟ روز به روز بازاریابی با ایمیل سخت‌تر می‌شود. البته منظورم این نیست که قدرتش را از دست داده یا باید کنار گذاشته شود. هنوز اصلی‌ترین روش ارتباط در بازاریابی اینترنتی همان ایمیل است؛ ولی اطلاع‌رسانی، جلب‌ توجه مخاطب و بازاریابی از طریق رسانه‌های اجتماعی هر روز آسان‌تر می‌شود. دلیل آن است که رسانه‌های اجتماعی برای مخاطب خیلی بیشتر از سایت ما یا حتی ایمیل شخصی جذاب است.

جای هیچ شکی نیست که اینستاگرام توانسته رتبه اول را در تمام رسانه‌های اجتماعی موبایل به خود اختصاص دهد. اینستاگرام بیش از 300 میلیون کاربر دارد که بیش از 200 میلیون از آن‌ها کاملا فعال هستند؛ یعنی مطالب جدید را می‌بینند. جالب است بدانید هم‌اکنون بیش از 20 میلیارد عکس در اینستاگرام وجود است، یعنی تقریبا به ازای هر فردی که روی کرده زمین زندگی می‌کند 3 عکس وجود دارد!

اگر بتوانیم از اینستاگرام درست استفاده کنیم و ترفندهای‌ آن را بدانیم به راحتی می‌توانیم برندمان را محبوب‌تر کنیم و همچنین محصولات و خدمات را بفروشیم. شما حتی اگر سایت نداشته باشید باز تا حدی می‌توانید از روش‌های بازاریابی با اینستاگرام استفاده کنید. اگر فرصت بازاریابی با رسانه‌های اجتماعی را از دست بدهید، یک ابزار تبلیغاتی رایگان و بسیار قدرتمند را کنار گذاشته‌اید.

هنگامی که تعداد فالوورهای اینستاگرام سایت مدیرسبز حدود 1000 نفر بود، حدود ساعت 8 عصر پنجشنبه یک کوپن تخفیف در اینستاگرام گذاشتم و نوشتم فقط تا 23:59 امشب؛ یعنی آن کوپن فقط برای 4 ساعت معتبر بود. فقط در آن 4 ساعت چند میلیون تومان فروش ایجاد شد. اگر همین کار با ایمیل انجام می‌شد قطعا به این سرعت نتیجه نمی‌داد. برای دیدن این مورد واقعی می‌توانید در اینستاگرام modiresabz را جستجو کنید.

اگر میزان کل فروش را به تعداد دنبال‌کننده‌ها تقسیم کنیم می‌بینیم در این مورد خاص مالی هر فالوور حدود 4000 تومان می‌شود؛ یعنی هر دنبال‌کننده برایمان می‌تواند 4000 تومان فروش ایجاد کند؛ بنابراین حتی ارزش دارد بر تبلیغاتی سرمایه‌گذاری کنیم که نتیجه آن افزایش تعداد هواداران ما شود.

مدل‌ جدید بازاریابی اینترنتی که روز به روز در حال رایج شدن است، هدایت افراد سایت به رسانه‌های اجتماعی است. پس از آنکه بازدیدکننده، دنبال‌کننده یکی از رسانه‌های اجتماعی شد، به او دسترسی داریم و می‌توانید پیام‌های بازاریابی را از این طریق برایش ارسال کنیم.

در ادامه به بررسی 7 ترفند می‌پردازیم که می‌تواند عملیات بازاریابی شما را در اینستاگرام بهبود بخشد.

 

📷

 

1. استفاده بهتر از آدرس سایت در پروفایل

در اینستاگرام شما می‌توانید آدرس وب‌سایت را در پروفایلتان وارد کنید. اگر وب‌سایت ندارید بهتر است آن قسمت را خالی نگذارید؛ مثلا می‌توانید آدرس پروفایل لینکدین خود را وارد کنید. اگر سایت دارید بهترین حالت آن است که به جای وارد کردن آدرس صفحه اصلی سایت، افراد را به صفحه فرود خود هدایت کنید. صفحه فرود صفحه‌ای است که در آن ایمیل مخاطب را دریافت می‌کنید و به ازای آن یک هدیه به او می‌دهید. هدیه می‌تواند یک کتاب الکترونیکی رایگان، آموزش صوتی، فیلم یا هر اطلاعات جذاب دیگر باشد.

 

2. ایجاد توقف بر عکس‌ها

از عکس‌هایی استفاده کنید که باعث کنجکاوی شود. اگر عکس‌هایی بسیار معمولی و حتی با کیفیت عالی منتشر کنید هیچ انگیزه‌ای برای توقف بر عکستان ایجاد نمی‌کنید. افراد اغلب با عکس‌های زیادی مواجه هستند و تنها چیزی که باعث توقف بر یک عکس خاص می‌شود حس کنجکاوی است. برای ایجاد کنجکاوی روش‌های زیادی وجود دارد؛ مثلا می‌توانید از یک محصول از فاصله‌ای بسیار نزدیک عکس بگیرید که به راحتی قابل حدس زدن نیست. ایده دیگر گرفتن عکس از زاویه‌ای نامتداول است. کمی وقت بگذارید و بر خلاقیت عکس‌ها کار کنید و ببینید چقدر بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند.

 

3. نوشتن توضیحات پروفایل برای فالو شدن

در بخش توضیحات پروفایلتان که Bio نامیده می‌شود بدیهیات و موارد کلیشه‌ای ننویسید. همچنین از خودتان و کسب‌و‌کارتان تعریف نکنید، بلکه فقط بر پاسخ یک سوال متمرکز شوید. چرا دیگران باید شما را فالو کنند؟ مهم‌ترین مطلبی که باعث فالو شدن شما می‌شود ارائه دلیلی قانع‌کننده برای این کار است. در واقع خیلی واضح بگویید که با فالو کردن شما چه مزیتی به دست می‌آورند. مثال نامناسب: بزرگ‌ترین شرکت آموزشی در زمینه بازاریابی و مدیریت مثال مناسب: با فالو کردن این صفحه با نکات و ترفندهای مدیریتی آشنا شوید و برای خرید از سایت کوپن‌های تخفیف دریافت کنید.

 

4. ارائه کوپن تخفیف فقط در اینستاگرام

در صفحه اینستاگرام مدیرسبز چند تست انجام دادیم تا ببینیم بهترین راهکار برای هدایت افراد از اینستاگرام به سایت و ایجاد فروش چیست. فرض کنیم می‌خواهید برای اعضای اینستاگرام خود یک فروش ویژه بگذارید و 20 درصد تخفیف بدهید. اعلام این موضوع که محصولات 20 درصد تخفیف دارند جذابیت چندانی ایجاد نمی‌کند. بهترین کار آن است که یک کوپن تخفیف 20 درصدی به صورت کاملا انحصاری در اختیار دنبال‌کنندگان شما در اینستاگرام قرار دهید. در سایت و جاهای دیگر هیچ صحبتی از این تخفیف نکنید.

 

5. ارائه مطالب انحصاری

یکی از کارهای بسیار اشتباه که توسط بسیاری از بازاریایان اینترنتی انجام می‌شود، انتشار تمامی پست‌ها در تمام رسانه‌های اجتماعی و شبکه‌های اجتماعی است؛ یعنی فرض کنید شما یک فروش ویژه دارید. این مطلب را در فیس‌بوک، اینستاگرام، لینکدین و … اعلام می‌کنید. پس از مدتی کاربران می‌بینند که رسانه‌های اجتماعی شما کپی همدیگر هستند؛ بنابراین به این نتیجه می‌رسند که لزومی ندارد تمام آن‌ها را دنبال کنند. کافی است گاهی به یکی از آن‌ها نگاهی بیندازند. البته گاهی لازم است مطلبی را در تمام رسانه‌ها منشتر کنید، ولی در هر رسانه مطالب اختصاصی هم داشته باشید.

 

6. تغییر ماهانه عکس پروفایل

عکس پروفایلتان را ماهی یک بار عوض کنید! شاید این مورد کمی عجیب به نظر برسد، ولی این کار باعث می‌شود از دید اینستاگرام کاربر فعال‌تری محسوب شوید. هر چه کاربر فعال‌تری باشید، عکس‌های شما در نتایج جستجوی اینستاگرام جایگاه بهتری خواهد داشت و احتمال دیده شدن عکس‌هایتان و فالو شدن شما بیشتر می‌شود. شاید فکر کنید اکانت من کاملا تجاری است و مثلا لوگوی شرکت را به عنوان عکس پروفایل قرار داده‌ام. چگونه می‌توانم هر ماه آن را عوض کنم؟ با کمی خلاقیت این کار انجام‌پذیر است. می‌توانید به مناسبت‌های مختلف لوگو را کمی تغییر دهید؛ مثلا با شروع زمستان می‌توانید چند دانه برف به لوگو اضافه کنید. یا با شروع بهار زمینه لوگوی شما گل و گیاه باشد حتی گاهی می‌توانید بر عکس پروفایلتان بنویسید: فروش ویژه!

 

7. اول آموزش، سپس فروش

در اینستاگرام به آموزش بپردازید. شاید بلافاصله بگویید کار من آموزش نیست؛ مثلا فروشگاه لوازم اتومبیل دارم، حتی اگر لوازم اتومبیل می‌فروشید کار اصلی شما آموزش است. البته منظور از آموزش ارائه نکات و ترفندهایی درباره لوازم اتومبیل است. همچنین می‌توانید نکاتی را بگویید تا مخاطب با خواندن آن بتواند خرید بهتری انجام دهد. در آموزش‌ها توضیح دهید چگونه می‌توان تشخیص داد محصول کیفیت مناسبی دارد یا خیر. درواقع اغلب خریداران به کمک و آموزش نیاز دارند و ترجیح می‌دهند محصول را از کسی بخرند که آموزش بهتری می‌دهد. یکی از دلایل موفقیت دیجی‌کالا همین است. اغلی افراد برای کسب اطلاعات درباره محصول و مقایسه محصولات به سایت مراجعه می‌کنند، سپس به خریدار تبدیل می‌شوند.

امیدواریم این راهنما برای شما مفید بوده و در زیر تعدادی از مقالات دیگر که به شما کمک می کند در بازاریابی اینستاگرام‌تان موفق باشید برای شما آورده ایم.

منتظر نظراتتون در بخش نظرات هستم.

  • kimecdmail1 kimec
  • ۰
  • ۰

امسال شرایط برای برندهایی که در فضای سوشال فعالیت دارند کمی متفاوت از گذشته است. طی یک بررسی انجام شده توسط sprout روی میزان تعامل افراد با رسانه‌های اجتماعی برند‌ها نتایج جالبی حاصل شد. یکی از نتایج قابل توجه تعامل بیش از ۳۰ درصد افراد با شبکه اجتماعی حداقل یک برند در طول ماه بود. این موضوع نشان دهنده اهمیت وجود یک راهبرد مشخص و حساب شده برای سوشال مدیای برند‌ها برای به خدمت گرفتن این ابزار در جهت اهداف برند است. در این پست به ایجاد استراتژی هدفمند برای شبکه های اجتماعی می پردازیم.

 

۱.ایجاد اهداف بازاریابی شبکه‌های اجتماعی که بزرگترین چالش های شمارا حل میکند!

اولین و یکی از مهمترین گام‌ها برای اینکه بتوانید با توجه به پرسونا و سلیقه ی مخاطبتان محتوا تولید کنید، تعریف دقیق خواسته شما از بازاریابی شبکه‌های اجتماعی است

برای این کار بهتر است تا اهدافی که قابل دسترسی هستند را انتخاب کنید. برای مثال جذب یک میلیون فالور برای اینستاگرام برند شما خواسته ای دور از ذهن است.

با تعیین اهداف واقع گرایانه و قابل دسترس، شانس شما برای اجرای کامل برنامه ای که تعریف می‌کنید بیشتر است.

به همین دلیل در استراتژی بازاریابی خود برندها نباید حضور در تمامی شبکه‌های اجتماعی را در دستور کار قرار دهند. باید با توجه به اهداف برند خود موثرترین شبکه‌های اجتماعی را انتخاب نموده و در آن ها حضور پیدا کنید.

برای موثر شدن استراتژی خود از تعیین اهداف و ماموریت‌های متعدد خودداری کنید چرا که هرچه استراتژی ساده‌تری تعریف کنید دسترسی به اهداف آن راحت‌تر است.

اهداف استراتژی خود را مکتوب کنید. با این کار می‌توانید در هر مرحله میزان دستیابی به اهدافتان را بسنجید و با بهینه کردن عملکردتان شانس رسیدن به آن‌ها را افزایش دهید.

اهداف مهم برای ایجاد استراتژی شبکه‌های اجتماعی

  • افزایش آگاهی برند

برای ایجاد آگاهی برند موثر و پایدار بر تولید محتوای هوشمندانه و هدفمند تمرکز کنید تا شخصیت قدرتمندی برای برندتان در شبکه‌های اجتماعی خود ایجاد کنید.

  • افزایش کیفیت فروش

افزایش فروش با افزایش کیفیت فروش تفاوت‌های بسیاری دارد. از طریق شبکه‌های اجتماعی می‌توانیم با بهینه کردن عملکرد خود، کیفیت فروش را افزایش دهیم. افزایش کیفیت فروش با بررسی رفتار مخاطب در فضای شبکه های اجتماعی و تعامل با آن ها قابل دستیابی است. با این کار می‌توانیم به مخاطبین هدفمان سریعتر دسترسی پیدا کنیم.

  • افزایش فروش

با اطلاع رسانی و تولید محتوای هوشمندانه باید مخاطبینی که به سمت کانال های شبکه های اجتماعی شما هدایت میشوند را راضی نگاه داشت. علاوه بر این با ایجاد تعامل موثر با مخاطب میتوان آن ها را از اتفاقاتی که در نقاط فروش شما مثل فروشگاه ها یا وبسایت شما در جریان است با خبر و به سمت خرید از شما هدایت کرد.

  • بهینه سازی بازگشت سرمایه

در فضای شبکه های اجتماعی با اندازه گیری این مولفه ها میتوان هزینه ها و بازگشت آن را بهینه کرد.

  • مولفه های تعامل
  • مولفه های انتشار
  • طبقه بندی مخاطب
  • کانال هایی که مخاطب را به شما می رسانند
  • موئلفه های متناسب با رسانه
  • ایجاد پایگاه هواداران وفادار

استفاده از محتوا های تولید شده توسط مخاطب در ایجاد این پایگاه بسیار موثر است. استقبال مخاطب از محتوا های شما و تولید محتوا بدون فراخوان برای شما نشانه ی خوبی است که شما در مسیر درست حرکت می کنید.

برای رسیدن به این هدف باید با سرمایه گذاری وقت و سرمایه در مسیر رسیدن به این هدف و ایجاد شخصیت مثبتی از برند در فضای شبکه های اجتماعی صورت گیرد.

  • پیشرو بودن در جمع رقبا

باید به صورت مستمر تحرکات رقبای خود در فضای شبکه های اجتماعی را رصد کنید و در صورت نیاز به آن ها واکنش نشان دهید. استراتژی های رقبا برای ایجاد تعامل با مخاطبشان را زیر نظر بگیرید. با این کار می توانید از استراتژی های رقبا یاد بگیرید و به بهینه تر شدن راهکار های خود کمک کنید.

۲.مخاطبین شبکه‌های اجتماعی خود را بررسی کنید.

حدود یک میلیارد کاربر فعال از اینستاگرام استفاده می‌کنند که  ۵۹ درصد آنها بین ۱۸ تا ۲۹ سال سن دارند. سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا تمامی این افراد مخاطبین شما هستند؟

درک شما از مخاطب از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که به چنین سوالاتی پاسخ می‌دهد:

  • چه کسانی خریدار خدمات یا کالای من هستند؟
  • کدام گروه سنی بیشترین سفارش را دارند؟
  • خریداران کالای من در چه گروه اجتماعی طبقه بندی می‌شوند؟

درک مخاطب در فضای شبکه‌های اجتماعی نیز به همین میزان حیاتی است.

پیش از هرکاری شما باید مخاطبین خود در شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنید تا اطلاعاتی جمعیت شناختی همچون سن، موقعیت جغرافیایی، موقعیت اجتماعی و … آن ها را تعریف کنید. این کار به تطبیق اهداف شما در شبکه‌های اجتماعی با کانال های سوشال و مخاطبین شما کمک می‌کند.

برخی اطلاعات جمعیت شناختی کاربران شبکه‌های اجتماعی محبوب در ایران

اطلاعات جمعیت شناختی اینستاگرام

  • ۳۸ % کاربران اینستاگرام را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.
  • ۵۹ % کاربران آن افراد بین ۱۸ تا ۲۹ سال هستند.
  • ۳۹ % کاربران این شبکه اجتماعی در شهر‌های بزرگ زندگی می‌کنند.
  • ۳۷ % کاربران تحصیلات دانشگاهی دارند.

اطلاعات جمعیت شناختی کاربران توییتر

  • ۲۵% کاربران آن خانم‌ها هستند.
  • ۳۶% کاربران توییتر بین ۱۸ تا ۲۹ سال دارند.
  • ۲۶% آن‌ها در شهر‌های بزرگ زندگی می‌کنند.
  • ۲۹% کاربران توییتر تحصیلات دانشگاهی دارند.

اطلاعات جامعه شناختی کاربران لینکدین

  • ۳۱% کاربران آن آقایان هستند
  • ۳۴% این افراد بین ۱۸ تا ۲۹ سال دارند
  • ۳۴% آن‌ها در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنند.
  • ۵۰% آن‌ها تحصیلات دانشگاهی دارند.

۳.شاخصه‌های قابل اندازه گیری را در استراتژی خود تعریف کنید.

در حالی که یکی از مهم ترین مراحل در تعریف استراتژی شبکه‌های اجتماعی شما شاخصه‌ها قابل اندازه گیری هستند، بیشترین اشتباهات در این مرحله رخ می‌دهند.

شاخصه‌هایی همچون تعداد فالوئر‌های اینستاگرام شما حتما جزو موارد مهم هستند اما آیا حضور برند شما در شبکه‌های اجتماعی محدود به این موضوع است؟

گاهی این دست شاخصه‌ها مثل تعداد لایک یا تعداد فالوئرها را به عنوان هدف اصلی کمپین‌ها در نظر می‌گیریم. رویکرد هوشمندانه‌تر این است که شاخصه‌ها را بر اساس اهداف کلی برند تعریف کنیم.

بارها در تجربیات گذشته‌ام شاهد این موضوع بوده‌ام که برند‌ها شاخص کلیدی عملکرد  را بر حسب تعداد فالوئر یا موارد مشابه تعیین می‌کنند. این در حالی است که حضور شما در شبکه‌های مجازی باید فراتر از این باشد و نباید تمرکز خود را تنها بر روی این موضوع بگذارید.

تاثیر این نگرش در تعیین استراتژی را می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی برخی برند‌ها به وضوح مشاهده کنید که با داشتن چند ده هزار دنبال کننده نرخ تعامل بسیار پایینی دارند. این رویکرد به حضور برند شما در فضای شبکه‌های اجتماعی آسیب جدی می‌زند و توصیه می‌کنیم در تهیه استراتژی شبکه‌های اجتماعی خود این مسئله را در نظر بگیرید.

شاخصه های تعامل در شبکه های اجتماعی

شاخصه‌های تعامل در این مرحله به کمک ما می‌آیند. همانطور که بارها ذکر شد ایجاد روابط و تعامل پایدار در فضای شبکه‌های اجتماعی بهترین بازدهی را خواهد داشت. قطعا داشتن تعداد زیادی مخاطب و محتواهای جذاب بسیار مهم هستند اما در اینجا شاخصه‌های بیشتری معرفی می‌کنیم که شاید بخواهید در تهیه استراتژی شبکه‌های اجتماعی خود در نظر بگیرید.

Reach :

به معنی تعداد منحصر به فرد افرادی است که پست شما را دیده اند. این شاخصه نشان می‌دهد که محتوای شما توسط چند نفر دیده شده است.

تعداد کلیک :

نشان دهنده تعداد کلیک‌هایی است که روی لینک یا اسم کمپانی شما شده است. این شاخص نشان دهنده رفتار مشتری در قیف بازاریابی شماست. بررسی تعداد کلیک‌ها نشان دهنده عوامل تشویق کننده مشتری برای خرید یا بررسی سرویس یا کالای شماست.

نرخ تعامل (engagement rate) :

برخلاف اشتباهی رایج در فضای دیجیتال مارکتینگ، بر اساس تعریف sprout  نرخ تعامل به معنی مجموع تعاملات شامل لایک، کامنت و … تقسیم بر تعداد کل ایمپرشن است. این شاخصه نشان می‌دهد که مخاطبین تا چه حد با برند شما تعامل دارند و اینکه نسبت نرخ تعامل و تعداد مخاطبان شما وضعیت خوبی دارد یا نه. نرخ تعامل میزان تمایل مخاطبین شما به تعامل با برند شما را نشان می‌دهد.

بررسی عملکرد هشتگ ها :

بررسی هشتگ‌هایی که در رابطه با برند شما استفاده می‌شوند به شما کمک می‌کند متوجه شوید کدام هشتگ‌ها بیشترین میزان تعامل با برند شما را به دنبال داشته اند.

انعکاس کمپین شما در فضای شبکه‌های اجتماعی :

بررسی عکس العمل افراد به محتوا، کمپین ها و برند شما در فضای شبکه‌های اجتماعی به شما کمک می‌کند تا حس مخاطب نسبت به آن‌ها را درک کنید. بررسی و پیدا کردن نگاهی که افراد به برند شما دارند در بهینه سازی استراتژی شما نقش موثری خواهد داشت.

۴.رقبای خود را در فضای شبکه‌های اجتماعی بررسی کنید

بررسی رقبا و زیر نظر داشتن آن‌ها در فضای شبکه‌های اجتماعی پیش از تولید محتوا گامی هوشمندانه در این راستا است. با بررسی و آنالیز نقاط قوت رقبا و محتوایی که در شبکه‌های اجتماعی تولید می‌کنند می‌‌توان ایده‌هایی برای بهینه‌تر ساختن محتوای شبکه‌های اجتماعی خود پیدا کنید.

این به هیچ وجه به معنی کپی از محتوای رقبا نیست، بلکه با آنالیز عوامل موفقیت رقبایتان می‌توانید با نکاتی که از موفقیت‌ها و شکست‌های آن‌ها می‌آموزید به بهینه‌تر شدن رشد خود کمک کنید.

۵٫ تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی با رویکرد تعامل با مخاطب

محتوا یکی از مهم‌ترین و تاثیر گذار‌ترین عوامل برای استراتژی شماست.

با درنظر گرفتن مواردی که تا کنون مطرح شد می‌توانید محتواهای اثربخش برای شبکه‌های اجتماعی خود تولید کنید.

برای شروع باید این نکته را درنظر گرفت که محتوایی که تولید می‌شود کاملا در راستای هویت برند شما باشد. برای دسترسی به مخاطب در هر دسته‌ای باید استراتژی موثری به کار بگیرید. علاوه بر این باید تعادل بین تمرکز بر محتوای مخاطبین هدف و محتوا‌های تبلیغاتی را پیدا کنید.

طی یک بررسی انجام گرفته ۴۶% از کاربران شبکه‌های مجازی اعلام کردند که برندهایی با محتوا‌های تبلیغاتی بیش از حد را آنفالو می‌کنند. ۴۱% کاربران نیز برندهایی که محتواهای غیر مرتبط را به اشتراک می‌گذاشتند را آنفالو می‌کردند.

آمارهایی جذاب از محتواهای ویدیویی

  • ۹۰% کسانی که آنلاین خرید می‌کنند معتقدند که ویدیو‌هایی که درباره محصولات هستند به آنها در گرفتن تصمیم خرید کمک می‌کند. با این وجود ویدیوهای آنلاین به صورت میانگین تنها توسط ۳۷% بازدید کنندگان از ابتدا تا انتها تماشا می‌شوند.
  • این آمار و ارقام دلیل خوبی برای سرمایه‌‌گذرای روی محتوای ویدیویی برای تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی شماست. تولید محتواهای ویدیویی کوتاه و استفاده از آن‌ها در رسانه‌هایی مثل استوری و تبلیغات در اینستاگرام استراتژی خوبی برای آزمودن این نوع محتوا است.

تاثیر تم محتوایی در رسانه های بصری

یکی از چالش‌های تولید محتوای بصری، تهیه محتوا به صورت مستمر است. تعریف تم‌های محتوایی در اینجا به کمک ما می‌آیند.تعریف تم محتوایی در رسانه‌های بصری مثل اینستاگرام اهمیت بالایی دارند.

برای مثال صفحه Adobe از تم محتوایی پایدار و موثری استفاده می‌کند. با تعریف تم محتوایی می‌توانید محتوا‌هایی موثر و چشمگیر را با رویه‌ای هدفمند و منظم تولید کنید.

۶. با مخاطب خود تعامل داشته باشید!

هدف از ایجاد شبکه‌های اجتماعی ایجاد فضایی برای تعامل و به اشتراک‌گذاری محتوا است. برند شما نباید از این ظرفیت شبکه‌های اجتماعی غافل شود و از هر فرصتی بر ای تعامل با مخاطب استفاده کند.

در فضای شبکه‌های اجتماعی شما به عنوان یک برند علاوه بر حضور می‌توانید با صحبت کردن با مخاطب محبوبیت خود را افزایش دهید.به همین جهت مشتری مداری برای حضور در این فضا، حیاتی است.

برای بررسی یکی از نمونه‌های موفق در این زمینه توییتر بیسکوییت گرجی را پیشنهاد میکنم. بیسکوییت گرجی به تعامل با مخاطب و مشتری مداری در فضای شبکه‌های اجتماعی اهمیت می‌دهد.

 

چه ساعتی برای انتشار محتوا در شبکه‌های اجتماعی مناسب است؟

اگر این سوال را سرچ کنید احتمالا به این جواب می‌رسید که بهتر است محتواهایتان را غروب منتشر کنید. اما اگر در آن ساعات امکان پاسخگویی و تعامل با مخاطب را ندارید این کار به شما کمکی نمی‌کند.

بهتر است زمان‌هایی را برای انتشار محتوا انتخاب کنید که تیم شما آماده پاسخگویی به سوالات و نگرانی‌های مخاطب شما است. این به معنی بی اهمیت بودن ساعت انتشار محتوا نیست اما تعامل با مخاطب نیز اهمیت بالایی دارد.

بر اساس بررسی‌های sprout  برندها به صورت میانگین در شبکه‌های اجتماعی با تاخیر ۱۰ ساعته به تعامل مخاطب واکنش نشان می‌دهند. با این حال آیا می‌دانید که کاربران از برند‌ها انتظار دارند که با میانگین تاخیر ۴ ساعت به آن‌ها پاسخ دهند؟

حتما باید به این موضوع توجه کرد که واکنش نشان ندادن به مخاطبینی که تمایل به تعامل دارند برای حفظ آن‌ها در ترغیب دیگر مخاطب‌ها به تعامل امری حیاتی است.

۷٫ نتایج را بررسی کرده و از آزمودن ایده‌های جدید نترسید!

بدون بررسی نتایج نمیتوانید کمپین‌ها و ایده‌های جدید خود را بسنجید و آن‌ها را بهینه کنید. داشتن یک چشم‌انداز از نتایج کمپین‌ها به شما کمک می‌کند تا بهتر آن‌ها را بسنحید و در جهت بهینه‌تر شدن آن‌ها اقدام کنید.

تا حالا مهمترین اهداف خود را تعیین کرده‌اید، شبکه‌های اجتماعی هدفتان را مشخص کرده‌اید و شاخص‌های مورد نظرتان را مشخص کرده اید. اکنون زمان آن رسیده تا از این‌ که تصمیمات درست را گرفته‌اید مطمئن شوید.

در واقع اکثر برند‌ها از اینکه آیا استراتژی صحیحی برای شبکه‌های اجتماعی خود داشته‌اند و آیا این استراتژی برای برندشان موثر بوده است مطمئن نیستند. اما بازاریابان شبکه‌های اجتماعی همیشه به دنبال برقرار کردن موثرترین ارتباط و تعامل با مخاطب هستند به همین دلیل موثر‌ترین شاخصه برای بسیاری از آن‌ها تعامل با مخاطب است. به همین جهت نباید از بررسی آمار و ارقامی که از ابزارهای متفاوت به دست می‌آورید غافل شوید.

در این پست به ۷ مورد برای ایجاد استراتژی هدفمند درشبکه های اجتماعی صحبت شد اگر در این باره نظری دارید در بخش دیدگاه با من درمیان بذارید. :)

  • kimecdmail1 kimec
  • ۰
  • ۰

مزایای تبلیغات در شبکه های اجتماعی

 

امروزه با توجه به فراگیر شدن اینترنت پرسرعت و اینترنت همراه، استفاده از شبکه های اجتماعی به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی اکثر مردم تبدیل شده است. با توجه به این امر، تبلیغات در شبکه های اجتماعی و خدمات تولید محتوا به یک ضرورت برای برندها تبدیل شده است.

 

تبلیغات و بازاریابی محتوا شبکه های اجتماعی مزایای بسیاری دارد که به طور خلاصه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان دیده شدن توسط طیف گسترده‌ای از مخاطبان
  • امکان هدفگذاری دقیق‌تر مخاطبین با توجه به سلیقه و سبک زندگی آن‌ها
  • تأثیرگذاری زیاد شبکه های اجتماعی بر خرید مشتریان
  • همسویی با اقدامات مربوط به تولید محتوا در شبکه های اجتماعی
  • سهولت دسترسی به مخاطبانی که از دستگاه‌های موبایل استفاده می‌کنند

تبلیغات در شبکه های اجتماعی در ایران

تبلیغات در شبکه های اجتماعی در ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چرا که کاربران ایرانی، روزانه وقت زیادی صرف حضور شبکه های اجتماعی می‌کنند. طبق اعلام معاون وزیر ارتباطات، سرانه روزانه حضور ایرانیان در شبکه های اجتماعی یک ساعت و ۴ دقیقه است. (منبع: خبرگزاری مهر)

خیلی از شبکه های اجتماعی خدمات مخصوص تبلیغات را ارائه می‌دهند. برای مثال فیسبوک و اینستاگرام امکان تبلیغات با هدفگذاری‌های مختلف مخاطبین را فراهم کرده‌اند. اما مسئله‌ای که برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی در ایران وجود دارد این است که با توجه به محدودیت دسترسی کاربران ایرانی به خدمات تبلیغات و هدفگذاری آن از سوی این شبکه های اجتماعی، این خدمات برای کاربران ایرانی عملاً بلااستفاده شده‌اند. اما برندهای ایرانی برای استفاده از مزایای تبلیغات در شبکه های اجتماعی از مدل‌های دیگر تبلیغات بهره می‌برند. برندهای ایرانی عموماً برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی سراغ دو شبکه اجتماعی پرطرفدار در ایران می‌روند؛ تلگرام و اینستاگرام.

تبلیغات در تلگرام

تلگرام هیچ امکان ویژه‌ای برای تبلیغات ندارد و تبلیغات در تلگرام محدود به انتشار پست تبلیغاتی در کانال‌ها و یا بات‌های پربازدید می‌شود. تبلیغات در تلگرام خیلی زود به بخش مهمی از تبلیغات در شبکه های اجتماعی در ایران تبدیل شد. ما نیز خیلی زود با شبکه‌ها و کانال‌های پرمخاطب در تلگرام ارتباط برقرار کرده و در مقاطع مختلف به تبلیغات و وایرال کردن ویدیوها و کمپین‌های مختلف پرداختیم.

تبلیغات در اینستاگرام

همانطور که گفته شد تبلیغات در اینستاگرام به دلیل محدودیت‌های خدمات تبلیغات برای کاربران ایرانی، در ایران به شیوه‌ای متفاوت انجام می‌شود. برندهای ایرانی برای تبلیغات خود در اینستاگارم از دو شیوه استفاده می‌کنند؛ یک روش مثل تبلیغات در تلگرام است که پست‌های تبلیغاتی در صفحات پرطرفدار اینستاگرام منتشر می‌شوند، روش دیگر اما تبلیغات به کمک اینفلوئنسرهاست.

لازم به ذکر است که بعضی از برندهای ایرانی برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی از شبکه اجتماعی توئیتر نیز بهره می‌برند و برای معرفی محصول یا خدمات خود با اینفلوئنسرهای توئیتر همکاری می‌کنند که البته حجم این نوع تبلیغات بسیار کمتر از میزان استفاده از تبلیغات در اینستاگرام است.

تبلیغات در اینستاگرام

تمام آنچه برای بازاریابی و تبلیغات جدی در اینستاگرام نیاز خواهید داشت

تبلیغ در پیج‌های بزرگ

صفحات اینستاگرام مورد نظر خود را انتخاب و در قالب یک بسته و با یک تخفیف خوب در همۀ آنها تبلیغ کنید.

ربات اینستاگرام

به کمک ربات اینستاگرام، با یک هزینه مناسب می‌توانید هر ماه هزاران فالوور واقعی، ایرانی و فعال جذب کنید.

تبلیغات بازدیدی / ویدئویی

برای تیزر تبلیغاتی خود، یک کمپین گسترده اینستاگرامی راه‌اندازی کنید و به ازای هر بازدید، یک هزینه کوچک بپردازید.

تبلیغات اسپانسری اینستاگرام

به کمک تبلیغات رسمی اینستاگرام، شما می‌توانید با دقت هر چه تمام‌تر مخاطبان مورد نظر خود را هدف بگیرید.

تبلیغ از طریقافراد تاثیرگذار

اگر قصد دارید در مدتی کوتاه بیشترین بازدهی را از تبلیغات در شبکه‎های اجتماعی به دست آورید، مطمئن‌ترین روش، تبلیغات در صفحات افراد مشهور و تاثیرگذار است. تاثیر گذاری این افراد و تعداد بازدید بالای این صفحات می تواند دیده شدن برند تجاری شما را تضمین کند.

 

رامبد جوان

بازیگر / کارگردان / مجری

 

محمد امین کریم پور

کمدین

 

عرفان علیرضایی

کمدین

 

میلاد خواه

کمدین

  • kimecdmail1 kimec